Se vor gasi talente la k1 in Harlau

Persoane interesate

Harlau

Hârlău este un oraş din judeţul Iaşi, Moldova, România.

Este situat în nord-vestul judeţului Iaşi, pe drumul Iaşi - Botoşani. Are o populaţie de 11.268 locuitori. [1]

Prima atestare documentară datează din anul 1384 când mama domnitorului Petru Muşat îşi stabileşte curtea aici. În evul mediu aici a funcţionat o curte domnească, în care Ştefan cel Mare a ridicat o biserică, care poate fi văzută şi azi. În acelasi oraş se găseşte biserica "Sfântul Dumitru/Dimitrie" ridicată de domnitorul Petru Rareş. La un moment dat localitatea a îndeplinit statutul de capitală a Moldovei când, datorită incendiului care a ars Curtea Domnească din Iaşi, domnitorul şi Sfatul Ţării s-au mutat pentru o scurtă perioadă la Curţile Domneşti de aici. În economia localităţii se remarcă industria textilă, de prelucrare a lemnului şi alimentară. În oraş funcţionează două şcoli generale şi un liceu. Asistenţa medicală este asigurată de un spital, o policlinică şi cabinete medicale de medicină de familie. La sud de oraş se află cunoscuta regiune viticolă Cotnari. La sud-vest şi în zonele limitrofe ale oraşului se află domeniile familiei Cavaler Lupu de Totoescu, familie de boieri ce-şi are originile în secolul al XII-lea. În anii pre-comunişti domeniile au fost preluate de către regimul comunist, iar conacul preluat de poliţia secretă, Securitatea, după alungarea din postul de primar a lui Eugen Nicolae Totoescu, în 1956.

Oraşul rămâne cunoscut pentru clădirile de rang istoric înalt, poziţionarea în inima Moldovei şi potenţialul viticol şi agricol ce-l poate asigura pentru nord-estul României.

joi, 28 ianuarie 2010

Mutule ne-ai lasat muti!!!!


Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI) şi a fost suspendat temporar până la efectuarea contraexpertizei.

CONI comunică faptul că, în urma testelor efectuate de Laboratorul din Roma, s-a descoperit un rezultat pozitiv. În urma analizării primului eşantion s-a descoperit prezenţa de metaboliţi ai sibutraminei în cazul lui Adrian Mutu, în urma unui control antidoping dispus de Comisia de control antidoping pe data de 10 ianuarie 2010, la Florenţa, cu ocazia meciului de campionat Fiorentina - Bari", se arată în comunicatul CONI.

Partida Fiorentina - Bari s-a disputat la 10 ianuarie şi s-a încheiat cu scorul de 2-1, pentru echipa gazdă. Mutu a fost titular în acel meci şi a marcat în mintul 38, aducând egalarea pentru Fiorentina.

"În aşteptarea contraexpertizei, Mutu nu va mai putea juca. A intrat în vigoare ceea ce se numeşte suspendarea temporară şi urmează efectuarea analizei eşantionului B. Astfel, Adrian Mutu nu mai este la dispoziţia antrenorului Cesare Prandelli", a scris firenzeviola.it.

Mutu a mai fost depistat pozitiv la un control antidoping în 2004, cu cocaină

Adrian Mutu a mai fost depistat pozitiv în 2004, atunci când evolua pentru clubul Chelsea Londra. Chelsea a renunţat la serviciile lui Adrian Mutu în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

Mutu a fost suspendat şapte luni de federaţia engleză pentru consum de cocaină şi după ispăşirea pedepsei, românul a semnat cu Juventus Torino din postura de jucător liber.

Niciun comentariu: